Maku

Marinoitua juustoa vihreällä salaattipetillä

35 min
0
0

Marinoitua juustoa vihreällä salaattipetillä

GL
KA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 100 ghasselpähkinöitä
  • 4 kplnektariinia
  • 400 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 3 rkltuoretta rosmariinia
  • 4 rklhunajaa
  • 1 rklroseepippuria
  • 7 dloliiviöljyä
  • 1 kplfriseesalaattia ruukussa
  • 2 kpllollo rossoa ruukussa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Paahda pähkinät paistinpannulla tai 225-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia. Jäähdytä pähkinät ja pyöritä niistä kuoret irti keittiöpyyhkeen välissä.

Halkaise nektariinit, poista kivet ja viipaloi ne reiluiksi paloiksi. Paloittele juustot.

Pane noin litran kokoiseen säilykepurkkiin kerroksittain nektariinilohkoja, juustopaloja ja yrtinoksia. Lusikoi väleihin hunajaa ja ripottele pippuria. Täytä lopuksi purkki oliiviöljyllä. Sulje kansi huolellisesti ja säilytä kylmässä. Tarjoa viimeistään viikon päästä.

Tarjoa marinoitu juusto salaatin kera. Revi laakeaan tarjoiluastiaan erilaisia salaatteja, versoja tai tuoreita yrttejä ja lusikoi päälle pähkinät sekä juusto- ja hedelmäpalat. Kaada lopuksi hiukan öljyä kastikkeeksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä