Maku

Marinoitu savukala

2 h 15 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Maarit Cederbeg

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gsavustettua siikaa

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlpunaviinietikkaa
  • 1 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 kplpaprikaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tlchilijauhetta
  • 50 gpersiljaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Irrota kalasta nahka niin että savukala säilyttää muotonsa. Viitseliäs voi jopa perata kalan, irrottaa selkäruodon ja koota kalan takaisin muotoonsa.

Yhdistä öljy, viinietikka ja appelsiininmehu. Silppua sipuli, paprika ja valkosipulinkynnet sekä chilijauhe ja persilja. Sekoita ne kastikkeeseen ja valuta seos kalan päälle. Anna makujen vetäytyä viileässä vähintään pari tuntia, mieluummin yön yli, jolloin kala ehtii maustua kauttaaltaan.

Tarjoa uusien perunoiden, raikkaan salaatin ja hyvän leivän kera.

MITÄ PIDIT?
0