Maku

Marinoitu paahtopaisti – juhlapöydän suosikki

26 h 30 min
4.1
1

Marinoitu paahtopaisti – juhlapöydän suosikki

GL
LA
MA
MU
1
4.1
Paahtopaistin marinadissa maistuvat soijakastike, balsamietikka, tuoreet yrtit ja valkosipuli. Viipalointikone on kätevä apulainen, kun haluat paistista oikein ohuita ja tasakokoisia viipaleita.
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 annosta)

  • 5000 gnaudanpaistia

Marinadi

  • 5 dlmakeaa soijakastiketta (ketjap manis)
  • 1 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 rklsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 rklroseepippuria (rouhittuna)
  • 1/2 dltuoretta rosmariinia
  • 1 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)

Tee näin

26 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN26 h

Marinoitu paahtopaisti valmistuu näin:

Osta mahdollisimman samankokoisia paisteja, mielellään noin 1 1/2 kg painoisia.

Ota liha noin pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Pane paistit uuniritilän päälle ja varaa alapuolelle uunivuoka.

Tarkista paistomittarin toimivuus kuumassa vedessä. Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan ja käännä mittaria niin, että lukemia on helppo tarkkailla uunin luukun läpi.

Pane paistit 100-asteiseen uuniin. Liha on punaista, kun sisälämpötila on 60 astetta ja punertavaa, maukasta ja mehukasta 65–70-asteisena. Paisti on läpikypsää, mutta myös hieman kuivaa, kun mittari näyttää 70 astetta.

Sekoita marinadin aineet keskenään. Pane jäähtyneet paistit kaksinkertaiseen muovipussiin ja kaada marinadi lihojen joukkoon. Sulje pussi huolella. Anna paistien maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisen aikana.

Leikkaa marinoidut paahtopaistit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele ruusukkeiksi tarjoiluvadille. Koristele yrteillä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä