Marinoitu paahtopaisti

24 h 20 min
4.6
0

Marinoitu paahtopaisti

GL
LA
MA
MU
0
4.6
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Viljakainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1500 gnaudan ulkofileetä
  • 1 rklmustapippuria
  • 2 rklteryaki-kastiketta

Marinadi

  • 2 dlrypsiöljyä
  • 1 dllimettimehua
  • 2 dlomenatäysmehua
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 1/2 dlmakeaa chilikastiketta
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 15 gtuoretta inkivääriä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 3 tlsuolaa
  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Hiero lihan pintaan mustapippuria ja teriyaki-kastiketta. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Nosta paisti uuniritilälle, uunipellin päälle ja kypsennä 125 asteessa kunnes mittari näyttää 62 astetta. Kääri kypsä liha folioon ja anna vetäytyä puolisen tuntia.

Leikkaa jäähtynyt liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja nosta ne korkealaitaiseen astiaan.

Sekoita öljyyn mehut ja sokeri sekä chilikastike. Leikkaa valkosipulinkynnet ja kuorittu inkivääri ohuiksi viipaleiksi ja lisää marinadiin. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita marinadiin chilisilppu, suola ja korianteri. Kaada mausteliemi lihaviipaleille, peitä tuorekelmulla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Nostele mehevät lihaviipaleet tarjoilulautaselle ja koristele korianterilla ja chilipaloilla.

•Voit kypsentää ja marinoida paistin parikin päivää ennen tarjoilua. Marinadi pitää sen mehevänä.

•Teriyaki-kastikkeen voit vaihtaa siirapilla tai fariinisokerilla makeutettuun soijakastikkeeseen.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä