Kotivinkki

Marinoitu ohra-kasvissalaatti

0
0

Marinoitu ohra-kasvissalaatti

Teksti Kotivinkki
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 3½ dlrikottuja ohrasuurimoita
  • 1½ lvettä
  • 2kasvisliemikuutiota
  • 3paprikaa
  • 2ohutta kesäkurpitsaa
  • 250 gtuoreita herkkusieniä
  • 50 grukolaa

MARINADI:

  • 2 dloliiviöljyä
  • 1 dlvalkoviinietikkaa
  • 2-3valkosipulinkynttä
  • 3 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
  • 3 tlsuolaa
  • 2 tlsokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kiehauta vesi. Lisää liemikuutiot ja ohra. Keitä kypsäksi noin 20 minuuttia. Valuta, anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa salaatin osien yhdistämiseen asti.

2. Halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset seinämät. Leikkaa paprikat noin 3–4 x 3–4 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi kesäkurpitsat noin ½–1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

3. Ladot paprika- ja kesäkurpitsapalat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa pelti kerrallaan grillivastusten alla 7 minuuttia. Käännä kasvikset ja paahda myös toiselta puolelta 7 minuuttia.

4. Halkaise herkkusienet.

5. Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä timjami ja yhdistä kaikki raaka-aineet.

6. Sekoita herkkusienet marinadiin, samoin paahdetut lämpimät kasvikset. Anna maustua yön yli. Yhdistä marinoidut kasvikset, ohra ja rukola hieman ennen tarjoilua.

Vinkki!

Huom: Marinoinnissa menee 4 tuntia!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä