Maku

Marinoitu muna

6 h 10 min
5
0

Marinoitu muna

GL
MA
0
5
Marinoidut munat saavat hauskan värinsä soijakastikkeella marinoimisesta. Näyttävät munat sopivat loistavasti piristämään esimerkiksi nuudelikeittoja ja salaatteja.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 6 kplmunaa
  • 2 dlsoijakastiketta (vähäsuolaista)
  • 1 dlvettä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklsokeria

Tee näin

6 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN6 h

Valmista marinoitu muna näin:

Keitä munia kiehuvassa vedessä 5 minuuttia, jolloin keltuainen jää sopivan löysäksi. Jos haluat kovemman munan, keitä muutama minuutti lisää.

Sekoita marinadin aineet keskenään. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kiehuva vesi pois ja viilennä munat kylmässä juoksevassa vedessä.

Kuori munat. Nosta munat pienehköön astiaan, johon ne mahtuvat yhteen kerrokseen. Kaada marinadi päälle. Sen tulee peittää munat kokonaan. Peitä astia ja nosta jääkaappiin. Anna marinoitua yön yli tai vähintään 6 tuntia.

Tarjoa sellaisenaan aamiaisella. Voit tarjota marinoidut munat myös salaatin tai nuudeliannoksen kanssa.

Vinkki!

Amerikkalais-australialaisen Momofoku-ravintolan marinoidut munat maistuvat soijalta ja suolalta. Alkuperäiseen reseptiin käytetään sherryviinietikkaa, mutta sitä löytää Suomesta vain erikoisliikkeistä. Balsamiviinietikalla pääset saman tontin liepeille.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä