Maku

Marinoitu marjasalaatti

2 h 30 min
5
0

Marinoitu marjasalaatti

GL
MA
MU
0
5
Etsinnässä raikas välipala? Tässä marinoidussa marjasalaatissa luumu- ja omenapalojen joukkoon sekoitetut kirpeät marjat kesyyntyvät kanelilta, kardemummalta ja tähtianikselta maistuvassa liemessä.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kplluumuja (tai kriikunaa)
  • 1 kplomenaa (pieni)
  • 2 dlkarviaisia (tai muita kirpeitä marjoja, esim. puna- tai valkoherukoita)
  • 1 dlpekaanipähkinöitä

Makuliemi

  • 1 dlomenatäysmehua
  • 3 rklruokosokeria (tai kookossokeria)
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 kpltähtianista
  • 1/2 tlkardemummaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Mittaa kattilaan makuliemen mehu, sokeri, kanelitanko, tähtianis ja kardemumma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen poristen pari minuuttia, kunnes sokeri on liuennut mehun joukkoon. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä liemi. Poista liemen joukosta kanelitanko ja tähtianis.

Huuhtele ja halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa luumut lohkoiksi. Pese ja leikkaa omena lohkoiksi. Poista lohkoista siemenkodat. Puhdista marjat.

Annostele hedelmiä, marjoja ja pekaanipähkinöitä tiivisti suljettaviin eväsrasioihin. Kaada päälle makulientä. Sulje rasiat ja anna maustua vähintään pari tuntia.

Vinkki!

 Jos marjaisan hedelmäsalaatin voi säilyttää kylmässä, täydennä välipala proteiinipitoisella pehmeällä raejuustolla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä