Maku

Marinoitu hirvenfilee

5 h 30 min
GL
LA
MA
MU
3.22
3


 

Tulosta
Teksti Jaakko Sorsa
Kuvat Antti Hallakorpi

Ainekset (4 annosta)

  • 800 ghirvenlihaa
  • 3 rklvoita
  • 100 gsavustettua siankylkeä

Marinadi

  • 3 rklrypsiöljyä
  • 2 dlkeskiolutta (esim. portteria)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 h 15 min

Sekoita marinadin aineet keskenään ja nosta filee marinadiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Ota marinoitu liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä. Pyyhi marinadi pois lihan pinnalta. Ruskista liha kuumalla pannulla runsaassa voissa ja kääräise ruskistetun fileen ympärille savukylkeä.

Kypsennä lihaa 125-asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 64 astetta. Tällöin liha on mehukkaan punertavaa sisältä. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa lisäkkeeksi esikypsennettyjä, voissa paistinpannulla kuullotettuja kasviksia.

Friteeraa halutessasi palsternakka- ja perunaviipaleita koristeeksi.

MITÄ PIDIT?
3.22