Marinoitu hirvenfilee

5 h 30 min
3.3
3

Marinoitu hirvenfilee

GL
LA
MA
MU
3
3.3
Teksti Jaakko Sorsa
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 ghirvenlihaa
  • 3 rklvoita
  • 100 gsavustettua siankylkeä

Marinadi

  • 3 rklrypsiöljyä
  • 2 dlkeskiolutta (esim. portteria)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 h 15 min

Sekoita marinadin aineet keskenään ja nosta filee marinadiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Ota marinoitu liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä. Pyyhi marinadi pois lihan pinnalta. Ruskista liha kuumalla pannulla runsaassa voissa ja kääräise ruskistetun fileen ympärille savukylkeä.

Kypsennä lihaa 125-asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 64 astetta. Tällöin liha on mehukkaan punertavaa sisältä. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa lisäkkeeksi esikypsennettyjä, voissa paistinpannulla kuullotettuja kasviksia.

Friteeraa halutessasi palsternakka- ja perunaviipaleita koristeeksi.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä