Maku

Marinoidut valkosipulit ja oliivit

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
GL
KA
LA
MA
MU
3.3
0
Julkaistu: 12.7.2005


Reseptin ainekset (1 annosta)

  • 4 kplkokonaista valkosipulia
  • 200 goliiveja

Marinadi

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklvettä
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 1 rkltuoretta basilikaa
  • 1/4 tlsuolaa
Tulosta

Keitä kuorimattomia valkosipulinkynsiä kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Huuhtele kynnet kylmällä vedellä ja jätä ne veteen seisomaan. Poista kynsistä kuoret.

Pane kuoritut kynnet uudelleen kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät ja kiehauta nopeasti. Huuhdo uudelleen ja jätä valumaan.

Huuhdo oliivit kylmällä vedellä.

Pane valuneet kynnet ja huuhdotut oliivit lasipurkkiin.

Sekoita keskenään öljy, etikka, vesi ja mausteet. Kaada marinadi valkosipulien ja oliivien päälle. Säilytä purkkia kylmässä pari vuorokautta, jonka jälkeen se on valmista nautittavaksi. Nauti viikon sisällä.

•Vastakorjatun sadon valkosipuleita ei tarvitse kiehauttaa erikseen, sillä kuoret irtoavat niistä helposti.

Kommentoi »