Kotivinkki

Marinoidut suklaaluumut

0
0

Marinoidut suklaaluumut

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 500 gkuivattuja luumuja
  • 100 gmantelimassaa
  • 1 dlsokeria
  • 2½ dlvettä
  • 1 dlDisaronno Originale -likööriä
  • 200 gtummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Täytä luumut pikkurillin pään kokoisella nokareella mantelimassaa. Säilytä ylijäänyt mantelimassa jääkaapissa.

2. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna kiehua noin 10–15 minuuttia, kunnes neste on siirappimaista. Lisää likööri ja kuumenna. Ota kattila liedeltä.

3. Lisää luumut kuumaan liemeen ja anna niiden marinoitua huoneenlämmössä vähintään seuraavaan päivään.

4. Nosta luumut liemestä. Liemen voi käyttää vaikka englantilais­tyyppisten kuivakakkujen maustamiseen.

5. Sulata suklaa vesihauteessa. Mitä laadukkaampaa suklaata käytät, sitä paremmalta lopputulos maistuu. Dippaa luumut sulaan suklaaseen ja siirrä sivuun jähmettymään. Kun olet kuorruttanut kaikki luumut, siirrä ne kovettumaan jääkaappiin. Jos haluat, voit kuorruttaa luumut kaksi kertaa. Koveta silloin luumut kuorrutuksien välissä jääkaapissa.

6. Tarjoile luumut pienenä suu­palana aterian päätteeksi tai portviinipikarillisen kanssa.

Vinkki!

Huom
Marinointi vie 1-3 vuorokautta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä