Maku

Marinoidut siitakesienet

24 h 20 min
0
0

Marinoidut siitakesienet

MA
MU
VE
0
0
Päivitä sienisalaatti ja marinoi siitakkeet makean mausteiseksi lisäkkeeksi. Miedot siitakkeet saavat aasialaisessa maustekylvyssä ihanaa potkua. Tämä pikasäilyke on valmis muutamassa päivässä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gsiitakesieniä (3 rasiaa à 100 g)
  • 2 rklrypsiöljyä

Mausteliemi

  • 1 dlomenaviinietikkaa
  • 1 dlruokokidesokeria
  • 2 rklmakeaa soijakastiketta
  • 2 rkllimettimehua
  • 1 kpllimetin suikaloitu kuori
  • 4 kpltähtianista
  • 1/2 kplpunainen chili (suikaloituna)
  • 1/2 kplvihreä chili (suikaloituna)

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Ohjeella valmistuu 4–6 annosta marinoituja siitakesieniä.

Puhdista siitakkeet ja poista kuivat jalat. Viipaloi sienet ja paista ne öljyssä paistinpannulla kauniin värisiksi.

Kiehauta mausteliemen ainekset kattilassa. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä.

Annostele siitakkeet puhtaaseen purkkiin (vetoisuus 5 dl). Kaada päälle haalea mausteliemi.

Sulje purkki ja anna jäähtyä. Anna siitakkeiden maustua jääkaapissa muutaman päivän ajan.

Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi joulupöydässä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä