Maku

Marinoidut ruusukaalit

24 h 15 min
3.3
0

Marinoidut ruusukaalit

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.3
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 250 gruusukaalia
  • 3 rklbalsamiviinietikkaa (vaaleaa)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklsiirappia (vaaleaa)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlroseepippuria
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (hienonnettuna tai 1 tl kuivattua)

Tee näin

24 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN24 h

Siisti ruusukaalien kannat ja poista kaalien uloimmat lehdet. Leikkaa kaalien kantoihin pienet viillot.

Keitä ruusukaaleja suolalla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä kannen alla noin 7 minuuttia. Valuta kaalit siivilässä. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Sekoita etikka, öljy, siirappi, suola, roseepippurit ja oregano kulhossa. Lisää ruusukaalit. Anna ruusukaalien marinoitua seuraavaan päivään.

Tarjoa marinoidut ruusukaalit pääruoan kylmänä lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä