Maku

Marinoidut ruusukaalit

24 h 15 min
GL
KA
LA
MA
MU
3.57
0


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 250 gruusukaalia
  • 3 rklbalsamiviinietikkaa (vaaleaa)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklsiirappia (vaaleaa)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlroseepippuria
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (hienonnettuna tai 1 tl kuivattua)

Tee näin

24 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN24 h

Siisti ruusukaalien kannat ja poista kaalien uloimmat lehdet. Leikkaa kaalien kantoihin pienet viillot.

Keitä ruusukaaleja suolalla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä kannen alla noin 7 minuuttia. Valuta kaalit siivilässä. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Sekoita etikka, öljy, siirappi, suola, roseepippurit ja oregano kulhossa. Lisää ruusukaalit. Anna ruusukaalien marinoitua seuraavaan päivään.

Tarjoa marinoidut ruusukaalit pääruoan kylmänä lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
3.57