Maku

Marinoidut ruusukaalit

24 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
24 h
GL
KA
LA
MA
MU
3.9
0
Julkaistu 10.12.2012


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 250 gruusukaalia
  • 3 rklbalsamiviinietikkaa (vaaleaa)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklsiirappia (vaaleaa)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlroseepippuria
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (hienonnettuna tai 1 tl kuivattua)
Tulosta

Siisti ruusukaalien kannat ja poista kaalien uloimmat lehdet. Leikkaa kaalien kantoihin pienet viillot.

Keitä ruusukaaleja suolalla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä kannen alla noin 7 minuuttia. Valuta kaalit siivilässä. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Sekoita etikka, öljy, siirappi, suola, roseepippurit ja oregano kulhossa. Lisää ruusukaalit. Anna ruusukaalien marinoitua seuraavaan päivään.

Tarjoa marinoidut ruusukaalit pääruoan kylmänä lisäkkeenä.

Kommentoi »