Maku

Marinoidut porkkanatikut

3 h 20 min
GL
KA
LA
MA
MU
5
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (8 annosta)

  • 400 gporkkanaa

Marinadi

  • 1 dlappelsiinitäysmehua
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 kpltähtianista
  • 1/3 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h

Kuori porkkanat. Leikkaa ne 8—10 sentin pituisiksi ohuiksi tikuiksi.

Keitä porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 5 minuuttia.

Sekoita marinadin ainekset.

Kaada porkkanoiden keitinvesi pois. Kaada marinadi kuumien porkkanoiden joukkoon ja anna maustua jääkaapissa kannellisessa astiassa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kääntele porkkanoita välillä.

Tarjoa marinoidut porkkanat miedosti savustetun poronpaistin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5