Maku

Marinoidut porkkanatikut

3 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen3 h
GL
KA
LA
MA
MU
5
0
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (8 annosta)

  • 400 gporkkanaa

Marinadi

  • 1 dlappelsiinitäysmehua
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 kpltähtianista
  • 1/3 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
Tulosta

Kuori porkkanat. Leikkaa ne 8—10 sentin pituisiksi ohuiksi tikuiksi.

Keitä porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä, noin 5 minuuttia.

Sekoita marinadin ainekset.

Kaada porkkanoiden keitinvesi pois. Kaada marinadi kuumien porkkanoiden joukkoon ja anna maustua jääkaapissa kannellisessa astiassa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kääntele porkkanoita välillä.

Tarjoa marinoidut porkkanat miedosti savustetun poronpaistin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »