Maku

Marinoidut pavut – maistuva lisuke arkeen ja juhlaan

25 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
24 h
Valkosipulilla, tuoreilla yrteillä ja punasipulilla marinoidut pavut sopivat erilaisiin salaatteihin, buffetpöytään tai arkisemmankin ruoan lisukkeeksi.
GL
KA
LA
MA
MU
4.4
4
Julkaistu: 2.3.2011


Ainekset (10 annosta)

  • 2 1/2 dlhärkäpapuja
  • 2 1/2 dlruskeita papuja

Marinadi

  • 2 kplpunasipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1 dlhunajaa
  • 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1 rkltimjamia (silputtuna)
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
Tulosta
Pane pavut likoamaan illalla, kummatkin papulajit omiin kulhoihinsa.
Kaada liotusvesi aamulla pois. Keitä pavut kypsiksi vedessä, omissa kattiloissaan. Pavut kypsyvät noin tunnissa. Kun puristat yhtä papua sormiesi välissä ja se hajoaa, on pavut kypsiä.
Tee papujen kypsyessä marinadi. Kuori punasipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuori valkosipulit ja hienonna ne. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.
Kaada kypsistä pavuista vesi pois ja kumoa pavut marinadin joukkoon. Sekoita hyvin. Anna jäähtyä ja laita kulho jääkappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
MITÄ PIDIT?
4.36
4 kommenttia