Maku

Marinoidut pavut jouluisilla mausteilla

12 h 20 min
GL
KA
LA
MA
MU
4.5
1

Kanelilla ja neilikalla maustetut kikherneet ja valkoiset pavut sopivat mainiosti joulupöydän vähän erilaiseksi alkuruoaksi.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

  • 120 gvalkoisia papuja
  • 120 gkikherneitä (säilyke)
  • 120 gruskeita papuja
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 2 dltuoretta korianteria

Marinadi

  • 2 dlvettä
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 rkllimettimehua

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Huuhtele ja valuta pavut. Poista paprikasta siemenet ja kanta. Kuutioi paprika. Hienonna korianteri.

Mittaa vesi kattilaan. Lisää neilikat, kanelitanko, sokeri ja suola. Keitä muutama minuutti. Siivilöi ja jäähdytä.

Pane pavut, paprika ja korianteri kulhoon. Lisää mausteliemi, öljy ja limettimehu. Kääntele pavut sekaisin.

Anna marinoitujen papujen maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.

MITÄ PIDIT?
4.5