Maku

Marinoidut paprikat manchego-juustolla

2 h 25 min
4.8
0

Marinoidut paprikat manchego-juustolla

MU
GL
0
4.8
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 200 gpunaista paprikaa (suippoja)

Marinadi

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlhunajaa
  • 1 kplsitruunaa (kuori suikaleina + mehu)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (viipaloituna)
  • 1 tlkuivattua chiliä (piripiri tai pala tuoretta chiliä)
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (oksia pätkittynä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 250 gjuustoa (manchego)

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Pese paprikat, halkaise ne ja poista siemenet, kannat ja valkoiset osat. Paahda tai grillaa paprikat mustiksi kuoripuolelta. Sulje 10 minuutiksi muovipussiin ja poista sitten mustunut kuori.
Paloittele paprikat kulhoon. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada paprikoille. Anna maustua mielellään ainakin pari tuntia.
Leikkaa juusto paloiksi ja kiinnitä paprikapala päälle cocktailtikulla. Koristele marinadin rosmariinilla.
Tarjoa marinoidut paprikat ja manchego-juusto tapaksina.
•Voit tarjota marinoituja paprikoita myös leivän päällä tai lisätä niitä salaatin joukkoon. Käytä silloin marinadia salaatinkastikkeena.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä