Maku

Marinoidut päärynät ja vaahtokarkki-semifreddo

24 h 30 min
3.8
0

Marinoidut päärynät ja vaahtokarkki-semifreddo

Sitruunainen vaahtokarkki-semifreddo on ylellinen pari mausteisessa ja sitruunaisessa liemessä marinoiduille päärynöille. Ihana, makea jälkiruoka sopii juhlaan!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 kplpäärynää

Mausteliemi

  • 2 dlomenatäysmehua (tai päärynä)
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 2 1/2 rklsitruunamehua
  • 1 kplvaniljatankoa (halkaistuna)
  • 1/2 tlkardemummaa (jauhettua)
  • 2 rklsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 1 dlsitruslikööriä (Cuarenta Y Tres)

Vaahtokarkki-semifreddo

  • 213 gvaahtokarkkitahnaa (esim. Marshmallow Fluff)
  • 400 gsitruunarahkaa
  • 75 gsuklaakeksejä (murskattuna)

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Kuori ja lohko päärynät, poista siemenkodat.

Mittaa kattilaan kaikki liemiainekset likööriä lukuun ottamatta.

Kiehauta. Lisää päärynät ja keitä keskilämmöllä ja kannen alla 5 minuuttia. Älä kypsennä päärynöitä hajoavan pehmeiksi.

Nosta kattila levyltä ja lisää likööri. Anna jäähtyä.

Siirrä peitettynä jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan.

Yhdistä kulhossa marshmallow-tahna ja sitruunarahka varovasti käännellen, jotta vaahtokarkkitahna ei menetä kuohkeuttaan. Lisää lopuksi keksimurut.

Annostele semifreddoseos silikonimuottiin tai muovikelmulla vuorattuun metallivuokaan.

Pakasta 4–5 tuntia. Vaahtokarkki-semifreddo saa jäädä hieman pehmeäksi.

Tarjoa vaahtokarkki-semifreddo heti marinoitujen päärynöiden kanssa.

*Marshmallow Fluff -tahnaa myyvät hyvinvaarustetut marketit ja jenkkielintarvikkeisiin erikoistunut Behnford’s (behnfords.fi)

*Jälkiruoan makumaailmaa täydentää ihanasti pieni lasillinen samaa likööriä, jota olet käyttänyt jälkiruoan valmistuksessa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä