Kotivinkki

Marinoidut omenat

30 min
0
0

Marinoidut omenat

Sokeriliemessä marinoidut omenat ovat täydellinen hätävarajälkiruoka. Nosta omenanlohkot purkista ja tarjoa ne kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 kgomenaa
  • (esimerkiksi vielä hieman raakaa melbaa tai punakanelia)

Sokeriliemi

  • 2–3cm:n pala inkivääriä
  • 1vaniljatanko
  • 3 dlvettä
  • 2 dlsitruunan mehua
  • 5 dlsokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkota halutessasi.
 

2. Kuori ja viipaloi inkivääri. Halkaise vaniljatanko. Yhdistä liemen kaikki aineet kattilassa ja keitä, kunnes sokeri on kokonaan sulanut.
 

3. Lisää omenat liemeen ja keitä 1–2 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Kaada omenat liemineen noin litran purkkiin. Rutista pinnalle voi- tai leivinpaperi, jotta omenat pysyvät varmasti nestepinnan alapuolella. Tämä on tärkeää etenkin, jos purkki on hieman liian suuri.
4. Anna omenoiden maustua jääkaapissa muutaman päivän ajan ennen tarjoilua. Käytä ne vähintään 2 kuukauden kuluessa.

Vinkki!

Ohjeesta tulee 1 l säilykettä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä