Maku

Marinoidut oliivit koukuttavat – herkullinen marinadi syntyy oreganosta, mintusta ja lehtipersiljasta

2 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
2 h
Marinoidut oliivit maistuvat mainiosti sellaisinaan tapaksena ja myös salaatissa. Oliivit sopivat myös mezehenkiseen tunkutarjottimeen, joka kootaan yhdistämällä itse tehtyjä pikkupurtavia ja kaupan valmiita tuotteita.
GL
VE
MU
0
0
Julkaistu: 28.12.2020


Ainekset (6–8 annosta)

  • 350 gvihreitä ja/tai tummia oliiveja

Marinadi

  • ½ rku oreganoa hienonnettuna
  • ½ rku minttua hienonnettuna
  • 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl limenmehua
  • 2 tl ruokosokeria
  • ½ tl mustapippuria
  • ¼ tl chilirouhetta
Tulosta

Marinoidut oliivit valmistetaan näin:

  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa.
  2. Valuta oliivit ja lisää ne kulhoon. Kääntele niin, että oliivit ovat kauttaaltaan marinadissa.
  3. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Kommentoi »