Maku

Marinoidut hedelmät ja kaura-mantelimuru

10 min
MU
5
0

Iltapäivällä on hauska löytää eväsrasiasta makea hedelmäherkku. Kaiva laukusta marinoidut hedelmät, ropsauta päälle kaura-mantelimuru ja nauti.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (2 annosta)

  • 150 gnektariinia (tai luumuja)
  • 150 gomenaa
  • 100 gmansikoita (tai vadelmia, herukoita)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 rklvaahterasiirappia

Muruseos

  • 3/4 dlmantelirouhetta (tai pähkinärouhetta)
  • 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 10 gvoita (tai margariinia)
  • 1 rklfariinisokeria
  • 1 rklsiirappia
  • 1/2 tlkanelia (tai vaniljasokeria)

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Valmista marinoidut hedelmät ja kaura-mantelimuru näin:

Huuhdo ja pilko hedelmät eväsrasiaan. Lisää marjat.

Sekoita sitruunamehu ja vaahterasiirappi keskenään. Kaada liemi hedelmien päälle. 

Mittaa muruseoksen ainekset kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos paahtuu hieman. Pakkaa muruseos erilliseen rasiaan.

Nappaa jälkkäri mukaan retkelle tai työpaikalle iltapäivän herkuksi. 

MITÄ PIDIT?
5