Marinoidut grillatut kasvikset

Reseptin ainekset (1 annosta)
- 1 kplmunakoiso
- 1 kplkesäkurpitsa
- 2 kplsuippopaprikoita
- öljyä grillaamiseen
Marinadi
- 1 rkutuoretta silolehtipersilijaa
- 1 rkutuoretta basilikaa
- ½ kplpunainen chili
- ½ kplsitruunan mehu
- 1½ dloliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- ½ kplvalkosipulin kynsi
Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Halutessasi voit itkettää munakoisoviipaleet. Ripottele kasviksille öljyä ja grillaa viipaleita grillissä kunnes molemmat puolet ovat saaneet väriä. Grillaa suippopaprikoita kokonaisina grillissä kunnes kuori on kauttaaltaan mustunut. Laita grillatut paprikat kulhoon ja peitä kelmulla, anna jäähtyä. Kuori grillatut suippopaprikat ja poista kanta sekä siemenet. Pilko grillatut paprikat sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
Valmista marinadi laittamalla kaikki ainekset korkeaan kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi yrttiöljyksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita grillatut kasvikset kannelliseen astiaan. Kaada marinadi grillattujen kasvisten joukkoon ja sulje kansi tiivisti. Nosta grillatut kasvikset jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai mieluiten yön yli.
Käytä marinoituja grillattuja kasviksia esimerkiksi salaateissa.