Maku

Marinoidut grillatut kasvikset

4 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h
Marinoidut grillatut kasvikset sopivat hyvin esimerkiksi salaattiin. Chili tuo potkua öljyiseen yrttimarinadiin, jossa kasvikset saavat maustua vähintään neljä tuntia.
GL
KA
VE
0
0


Reseptin ainekset (1 annosta)

  • 1 kplmunakoiso
  • 1 kplkesäkurpitsa
  • 2 kplsuippopaprikoita
  • öljyä grillaamiseen

Marinadi

  • 1 rkutuoretta silolehtipersilijaa
  • 1 rkutuoretta basilikaa
  • ½ kplpunainen chili
  • ½ kplsitruunan mehu
  • 1½ dloliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ kplvalkosipulin kynsi
Tulosta

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Halutessasi voit itkettää munakoisoviipaleet. Ripottele kasviksille öljyä ja grillaa viipaleita grillissä kunnes molemmat puolet ovat saaneet väriä. Grillaa suippopaprikoita kokonaisina grillissä kunnes kuori on kauttaaltaan mustunut. Laita grillatut paprikat kulhoon ja peitä kelmulla, anna jäähtyä. Kuori grillatut suippopaprikat ja poista kanta sekä siemenet. Pilko grillatut paprikat sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Valmista marinadi laittamalla kaikki ainekset korkeaan kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi yrttiöljyksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita grillatut kasvikset kannelliseen astiaan. Kaada marinadi grillattujen kasvisten joukkoon ja sulje kansi tiivisti. Nosta grillatut kasvikset jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai mieluiten yön yli.

Käytä marinoituja grillattuja kasviksia esimerkiksi salaateissa.

Kommentoi »