Maku

Mariannen kinuskipalat

35 min
4.2
2

Mariannen kinuskipalat

MU
KA
2
4.2
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (100 kpl)

Perustaikina

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlruokasoodaa
  • 2 rklsiirappia (vaaleaa)
  • 200 gvoita

Suklaataikina

  • 2 rklkaakaojauhetta

Lisäksi

  • 50 gsuklaata (rouhittuna, Marianne Crush)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon siirappi ja huoneenlämpöinen pehmeä voi. Sekoita taikina käsin nyppien tasaiseksi. Voit muotoilla taikinasta käsissä pallon. Käsien lämpö auttaa hiukan murenevaista taikinaa pysymään koossa.
Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa toiseen kaakaojauhe, kunnes se on tasaisesti sekoittunut taikinaan.
Jaa molemmat taikinat 4:n osaan ja pyöritä tai puristele käsissäsi jokainen osa tangoksi. Nosta tangot leivinpaperoiduille pelleille ja taputtele ohuiksi levyiksi. Vedä halutessasi pintaan haarukalla uurteita.
Paista tankoja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Ripottele pintaan paistamisen loppuvaiheessa Mariannerouhetta. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
Leikkaa Mariannen kinuskitangot vinottain viipaleiksi, kun ne ovat vielä hiukan lämpimiä.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä