Marian mantelipallot (Palline alla mandorla)

40 min
4.5
1

Marian mantelipallot (Palline alla mandorla)

GL
LA
MA
1
4.5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 200 gmantelijauhetta
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 kplvalkuaista
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 tlsitruunankuoriraastetta

Koristeluun

  • 1/2 dlmantelilastuja
  • 2 rklsokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoita mantelijauheen joukkoon sokeri, valkuainen, hunaja ja sitruunankuori. Jos taikina ei pysy kasassa ja murtuu, lisää tilkka sitruunamehua.

Vaivaa taikina palloksi tomusokeroidulla leivinalustalla. Muotoile tangoksi, leikkaa se 20 osaan ja pyöritä palat palloiksi. Kierittele pallot mantelilastuissa tai sokerissa ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille parin sentin välein.

Paista 175 asteessa 12–15 minuuttia. Jäähdytä mantelipalloja ritilällä ja tuprauta päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Nauti Marian mantelipallot vahvan espresson kera.

• Voit lisätä pari tippaa manteliaromia taikinan joukkoon.

•Voit myös jauhaa kuoritut mantelit itse. Parhaiten se onnistuu monitoimikoneella.

•Tuorekelmuun käärittynä keksitaikina säilyy jääkaapissa 3 päivää. Ota huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen jatkokäyttöä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä