Maku

Marenkipallot vaniljakastikkeessa (Oeufs à la neige)

45 min
3
0

Marenkipallot vaniljakastikkeessa (Oeufs à la neige)

GL
0
3
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 8 dltäysmaitoa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 5 kplmunaa
  • 2 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlsokeria

Mantelinougat

  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 rklvettä
  • 1 dlmantelirouhetta

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Tee ensin mantelinougat. Mittaa sokeri paistinpannulle ja ravista se tasaiseksi kerrokseksi. Lisää vesi. Kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri ruskistuu ja sulaa. Siirrä pannu sivuun. Kääntele mantelirouhe joukkoon nopeasti ja kaada seos jäähtymään esim. leivinpaperin päälle pellille. Rouhi nougat jäähtyneenä.
Kuumenna laakeassa pinnoitetussa kattilassa maito ja halkaistu vaniljatanko.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 2 ruokalusikallista sokeria ja ripaus suolaa. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja pysyy nurinpäin käännetyssä kulhossa.
Nosta valkuaisseoksesta kahden lusikan avulla kuusi suurta ”lumipalloa” kuumaan maitoon parissa erässä. Kypsennä palloja 3 minuuttia, käännä ne ja kypsennä vielä 3 minuuttia.
Nosta marenkipallot reikäkauhan avulla tarjoiluastioihin.
Poista vaniljatanko maidon joukosta. Siivilöi maito tarvittaessa.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri teräskattilassa. Kaada kiehuva maito keltuaisvaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna sekoittaen, kunnes seos saostuu. Älä keitä.
Jäähdytä valmis vaniljakastike vesihauteessa. Jaa jäähtynyt kastike jälkiruokamaljoihin, nosta marenkipallo kastikkeeseen ja ripottele päälle nougatrouhetta.
Tarjoa marenkipallot vaniljakastikeessa ranskalaisen aterian jälkiruokana.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä