Kotivinkki

Marenkiomenat

0
0

Marenkiomenat

Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 8hapanta omenaa
  • 2 rklmargariinia tai voita
  • 1 tlkanelia
  • 1 rklruoko- tai fariinisokeria
  • marenki
  • 3luomukananmunan valkuaista
  • ¾ dlsokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Poista omenista siemenkodat omenaporalla, kuori ne ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi.

2. Sulata margariini pannulla ja lisää joukkoon kaneli, omenalohkot ja sokeri. Kypsennä sekoittaen muutama minuutti.

3. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja lisää sen joukkoon sokeri kevyesti vatkaten.

4. Jaa omenat annosvuokiin ja lusikoi tai pursota marenki omenoitten päälle.

5. Kypsennä paistosta uunin yläritilätasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes marenki on saanut kauniin rusehtavan värin. Marengin päälle voit halutessasi lisätä pähkinärouhetta.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä