Maku

Marenkihunnutetut puolukka-omenat

1 h
0
0

Marenkihunnutetut puolukka-omenat

GL
KA
LA
MA
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 5 dlvettä
  • 6 kpltähtianista
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 tlkardemummaa (kokonaisia)
  • 3 kplomenaa
  • 200 gpuolukoita
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 rklcalvadosia

Marenki

  • 3 kplvalkuaista
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklmantelilastuja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Kiehauta vesi ja lisää mausteet. Anna kiehua viitisen minuuttia.
Kuori omenat, poista siemenkota ja lohko hedelmät. Leikkaa jokainen lohko vielä poikittain kahteen osaan. Lisää omenat kiehuvaan mausteveteen ja sammuta liedestä lämpö. Anna omenoiden maustua jäähtyvässä liemessä noin 15 minuuttia.
Levitä omenat uunivuoan tai uuninkestävien annosvuokien pohjalle. Jaa päälle perunajauhoissa kieritellyt puolukat. Halutessasi lorauta päälle tilkka calvadosta.
Vaahdota valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Levitä tai pursota valkuaisvaahto omena-puolukkaseoksen päälle. Ripottele päälle mantelilastut.
Paista marenkihunnutettua puolukka-omenajälkiruokaa 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä