Kotivinkki

Marenkibaari

1 h 30 min
0
0

Marenkibaari

Kokoa mieletön marenkibaari. Pikkumarenkien lisäksi tarjolla on valkosuklaakinuskia, viinivaahtoa, marjoja, hedelmiä ja sokeripähkinöitä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pienet marengit

  • 4kananmunanvalkuaista
  • 200 gsokeria

Zabaglione - viinivaahto

  • 4kananmunankeltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 1 ½ dlvalkoviiniä (makea tai puolikuiva)

Valkosuklaakinuski

  • 2 dlsokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 50 gvoita
  • 100 gvalkosuklaata

Sokeripähkinät

  • 100 gpekaanipähkinöitä
  • 100 gcashewpähkinöitä
  • 1 dltomusokeria
  • 2 rklvettä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN

Pienet marengit

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri paksuksi valkoiseksi vaahdoksi, joka pysyy vaivatta nurinpäin käännetyn kulhon pohjalla.
2. Pursota vaahto pieniksi nokareiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivata 100–120-asteisen uunin keskitasolla noin 1–1,5 tuntia. Marengit ovat valmiita, kun ne ovat kevyitä ja irtoavat helposti paperista.
 

Zabaglione – viinivaahto
valmistusaika 15 min
1. Vatkaa keltuaisia, sokeria ja viiniä pyöreäpohjaisessa teräs- tai vesikulhossa hiljaa poreilevan vesikattilan päällä koko ajan sekoittaen. Zabaglione on valmista, kun koko massa paksuuntuu kuohkeaksi vaahdoksi ja pysyy sellaisena.
 

Valkosuklaakinuski
valmistusaika 15 min
1. Mittaa sokeri kattilaan. Anna sen sulaa kullankeltaiseksi välillä sekoittaen.
2. Nosta kattila pois levyltä. Kaada kerma heti kattilaan, jotta sokerin ruskistuminen pysähtyy. Varo, sillä seos kuohuu! Sekoita lämpimällä levyllä, kunnes sokeri sulaa kerman joukkoon.
3. Sulata hieman jäähtyneeseen seokseen voi ja valkosuklaa.


Sokeripähkinät
valmistusaika 15 min + jäähtyminen
1. Paahda pähkinöitä kuumalla ja kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
2. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi ja kaada se kuumalle pannulle. Jatka paistamista, kunnes vesi haihtuu ja sokeri tarttuu pähkinöihin.
3. Kaada pähkinät leivinpaperille jäähtymään. Rouhi ne pienemmiksi niiden jäähdyttyä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä