Kanelia, pistaasia, suklaata ja puolukkaa! Yhdistä joulun suloisimmat maut raikkaaseen marenki-jäätelöpiirakkaan
1 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
1 h Marenki-jäätelöpiirakka yhdistää joulun maut raikkaaksi ja täyteläiseksi jälkiruuaksi. Herkun esikuva on nostalginen Bombe Alaska -jäätelökakku. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohje!
KA
0
Kuvat
Julkaistu 7.12.2022

Kanelia, pistaasia, suklaata ja puolukkaa! Yhdistä joulun suloisimmat maut raikkaaseen marenki-jäätelöpiirakkaan
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pohja
- 200 g pipareita
- 50 gpistaasipähkinöitä
- 70 gvoita
Puolukkahilloke
- 3 dlpuolukoita
- 1 dlhillosokeria
Jäätelö
- 2 litraasuklaajäätelöä
Marenki
- 1 ½ dlhienoa sokeria
- 2valkuaista
- 2 tl kanelia
Marenki-jäätelöpiirakka – ohje:
- Mittaa piparit ja pistaasit tehosekoittimeen ja aja hienoksi.
- Sulata voi ja sekoita keksi-pähkinämuruun.
- Painele seos halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohja- tai tavalliseen vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 10 minuuttia 180 asteessa.
- Jäähdytä pohja.
- Valmista hilloke. Mittaa aineet kattilaan ja hauduta marjat pehmeäksi. Jäähdytä hilloke.
- Ota jäätelö huoneen lämpöön hetki ennen täyttöä. Vatkaa notkeaksi.
- Kokoa piirakka. Levitä jäähtynyt puolukkahilloke jäähtyneen pohjan päälle. Lisää notkistettu jäätelö kekona piirakan päälle.
- Laita piirakka pakastimeen.
- Valmista marenki. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa sokeri pellille leivinpaperin päälle. Mittaa myös valkuaiset valmiiksi teräskulhoon.
- Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Huom! Sokerin ei kuulu sulaa, vaan ainoastaan lämmetä uunissa.
- Samalla kun sokeri on uunissa, aloita vatkaamaan valkuaisia monitoimikoneessa tai käsivatkaimella.
- Jatka valkuaisten vatkaamista ja nostele samalla lämmitettyä sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa, kunnes kaikki on seassa ja sulanut. Älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille. Jatka vaahdottamista noin 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja”. Mausta marenki lopuksi kanelilla.
- Ota piirakka pakastimesta ja levitä marenki piirakan päälle ja sivuille. Tohota marengin pinta kauniiksi. Tarjoile marenki-jäätelöpiirakka heti tai nosta pakkaseen.
Vinkit
- Valmista piirakan pohja ja hilloke hyvissä ajoin. Ota jäätelö esille juuri ennen täyttöä.
- Voit tehdä pohjan myös gluteenittomista kekseistä.

Piparijuustokakku – helppo juustokakku joulun jälkiruoaksi ja kahvipöytään
Maku

Joulun viileä viettelys – upota kakun jämät itsetehtyyn jäätelöön ja viimeistele kirsikkahillokkeella
Meillä kotona

Brasilialainen porkkanakakku – suosikin suklainen versio!
Unelmien Talo&Koti

Saisiko olla suklaata? Mehevä suklaa-kinuskikakku saa kostutuksen rommista ja kerroksiinsa valuvaa meksikolaista kinuskia
Unelmien Talo&Koti

Kuuletko klassikon kutsun? Jouluinen banaanikakku paistuu herkullisen tahmeaksi Annin uunissa
Unelmien Talo&Koti

Täydellinen taatelikakku viettelee lakritsikinuskilla ja sitruksisella kermalla – tuleeko tästä kuorrutetusta herkusta joulusi uusi vakiovieras?
Unelmien Talo&Koti

Puolukkaraakakakku ja taatelikinuski ovat täydellinen yhdistelmä syksyn juhliin
Maku

Taatelikakku on joulun rakastettu leivonnainen, joka ihastuttaa mehevyydellään
Maku