


Kanelia, pistaasia, suklaata ja puolukkaa! Yhdistä joulun suloisimmat maut raikkaaseen marenki-jäätelöpiirakkaan
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min
Marenki-jäätelöpiirakka yhdistää joulun maut raikkaaksi ja täyteläiseksi jälkiruuaksi. Herkun esikuva on nostalginen Bombe Alaska -jäätelökakku. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohje!
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
200 g
pipareita
50 g
pistaasipähkinöitä
70 g
voita
Puolukkahilloke
3 dl
puolukoita
1 dl
hillosokeria
Jäätelö
2 litraa
suklaajäätelöä
Marenki
1 ½ dl
hienoa sokeria
2
valkuaista
2 tl
kanelia
Marenki-jäätelöpiirakka – ohje:
- Mittaa piparit ja pistaasit tehosekoittimeen ja aja hienoksi.
- Sulata voi ja sekoita keksi-pähkinämuruun.
- Painele seos halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohja- tai tavalliseen vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 10 minuuttia 180 asteessa.
- Jäähdytä pohja.
- Valmista hilloke. Mittaa aineet kattilaan ja hauduta marjat pehmeäksi. Jäähdytä hilloke.
- Ota jäätelö huoneen lämpöön hetki ennen täyttöä. Vatkaa notkeaksi.
- Kokoa piirakka. Levitä jäähtynyt puolukkahilloke jäähtyneen pohjan päälle. Lisää notkistettu jäätelö kekona piirakan päälle.
- Laita piirakka pakastimeen.
- Valmista marenki. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa sokeri pellille leivinpaperin päälle. Mittaa myös valkuaiset valmiiksi teräskulhoon.
- 10Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Huom! Sokerin ei kuulu sulaa, vaan ainoastaan lämmetä uunissa.
- 11Samalla kun sokeri on uunissa, aloita vatkaamaan valkuaisia monitoimikoneessa tai käsivatkaimella.
- 12Jatka valkuaisten vatkaamista ja nostele samalla lämmitettyä sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa, kunnes kaikki on seassa ja sulanut. Älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille. Jatka vaahdottamista noin 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja”. Mausta marenki lopuksi kanelilla.
- 13Ota piirakka pakastimesta ja levitä marenki piirakan päälle ja sivuille. Tohota marengin pinta kauniiksi. Tarjoile marenki-jäätelöpiirakka heti tai nosta pakkaseen.
Vinkit
- Valmista piirakan pohja ja hilloke hyvissä ajoin. Ota jäätelö esille juuri ennen täyttöä.
- Voit tehdä pohjan myös gluteenittomista kekseistä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat