Ota jäätelö huoneen lämpöön hetki ennen täyttöä. Vatkaa notkeaksi.
Kokoa piirakka. Levitä jäähtynyt puolukkahilloke jäähtyneen pohjan päälle. Lisää notkistettu jäätelö kekona piirakan päälle.
Laita piirakka pakastimeen.
Valmista marenki. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa sokeri pellille leivinpaperin päälle. Mittaa myös valkuaiset valmiiksi teräskulhoon.
Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Huom! Sokerin ei kuulu sulaa, vaan ainoastaan lämmetä uunissa.
Samalla kun sokeri on uunissa, aloita vatkaamaan valkuaisia monitoimikoneessa tai käsivatkaimella.
Jatka valkuaisten vatkaamista ja nostele samalla lämmitettyä sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa, kunnes kaikki on seassa ja sulanut. Älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille. Jatka vaahdottamista noin 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja”. Mausta marenki lopuksi kanelilla.
Ota piirakka pakastimesta ja levitä marenki piirakan päälle ja sivuille. Tohota marengin pinta kauniiksi. Tarjoile marenki-jäätelöpiirakka heti tai nosta pakkaseen.
Vinkit
Valmista piirakan pohja ja hilloke hyvissä ajoin. Ota jäätelö esille juuri ennen täyttöä.
Voit tehdä pohjan myös gluteenittomista kekseistä.