Unelmien Talo&Koti

Kanelia, pistaasia, suklaata ja puolukkaa! Yhdistä joulun suloisimmat maut raikkaaseen marenki-jäätelöpiirakkaan

1 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Marenki-jäätelöpiirakka yhdistää joulun maut raikkaaksi ja täyteläiseksi jälkiruuaksi. Herkun esikuva on nostalginen Bombe Alaska -jäätelökakku. Nappaa Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohje!
KA
0
0
Julkaistu 7.12.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 200 g pipareita
  • 50 gpistaasipähkinöitä
  • 70 gvoita

Puolukkahilloke

  • 3 dlpuolukoita
  • 1 dlhillosokeria

Jäätelö

  • 2 litraasuklaajäätelöä

Marenki

  • 1 ½ dlhienoa sokeria
  • 2valkuaista
  • 2 tl kanelia
Tulosta

Marenki-jäätelöpiirakka – ohje:

  1. Mittaa piparit ja pistaasit tehosekoittimeen ja aja hienoksi.
  2. Sulata voi ja sekoita keksi-pähkinä­muruun.
  3. Painele seos halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohja- tai tavalliseen vuokaan ja ­kypsennä uunin alatasolla noin 10 ­minuuttia 180 ­asteessa.
  4. Jäähdytä pohja.
  5. Valmista hilloke. Mittaa aineet kattilaan ja hauduta marjat pehmeäksi. Jäähdytä hilloke.
  6. Ota jäätelö huoneen lämpöön hetki ­ennen täyttöä. Vatkaa notkeaksi.
  7. Kokoa piirakka. Levitä jäähtynyt ­puolukkahilloke jäähtyneen pohjan päälle. Lisää notkistettu jäätelö kekona piirakan päälle.
  8. Laita piirakka pakastimeen.
  9. Valmista marenki. Pane uuni ­lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa sokeri pellille leivinpaperin päälle. Mittaa myös valkuaiset valmiiksi teräskulhoon.
  10. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Huom! Sokerin ei kuulu sulaa, vaan ainoastaan lämmetä uunissa.
  11. Samalla kun sokeri on uunissa, aloita vatkaamaan valkuaisia monitoimikoneessa tai käsivatkaimella.
  12. Jatka valkuaisten vatkaamista ja ­nostele samalla lämmitettyä sokeria ­valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. ­Lisää sokeri osissa, kunnes kaikki on ­seassa ja sulanut. Älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille. Jatka vaahdottamista noin 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja”. Mausta marenki lopuksi ­kanelilla.
  13. Ota piirakka pakastimesta ja levitä marenki piirakan päälle ja sivuille. Tohota marengin pinta kauniiksi. Tarjoile marenki-jäätelöpiirakka heti tai nosta pakkaseen.

Vinkit

  • Valmista piirakan pohja ja hilloke hyvissä ajoin. Ota jäätelö esille juuri ennen täyttöä.
  • Voit tehdä pohjan myös gluteenittomista kekseistä.
Kommentoi »