Marenki-hedelmäpiiraat

Marenki-hedelmäpiiraat
Ainekset
Pohjat:
- ½ pktpakastepiirastaikinaa
- rasvaa vuokien voiteluun
- 1 rklseesaminsiemeniä
Täyte:
- 1 prksäilykepäärynöitä
- 1sitruunan mehu
- 2 tlvaniljasokeria
Marenki:
- 4luomukananmunan valkuaista
- 1½ dlsokeria
- ¼ tlkanelia
Tee näin
{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN
1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
2. Voitele vuoat kevyesti ja jauhota ne seesaminsiemenillä. Jaa taikina vuokiin. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjille ja reunoille.
3. Valuta päärynät ja paloittele ne. Laita palat vuokiin, purista sitruunamehu joukkoon ja ripottele vaniljasokeria päälle. Paista vuokia uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 15 minuuttia.
4. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Pursota tai nostele lusikalla marenkivaahto keoksi piiraiden päälle. Paista piiraita uunin keskiritilätasolla vielä 10 minuuttia, kunnes marenki on saanut väriä.
Vinkki:Piiraiden täytteeksi käyvät myös muut hedelmät, kuten omenat, tai hedelmäsekoitus purkista.
MITÄ PIDIT?
0