Kotivinkki

Marenki

2 h 20 min
0
0

Marenki

Hurmaava marenki onnistuu, kun olet tarkkana, ettei valkuaisvaahdon joukkoon livahda keltuaista.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 palaa)

  • 4kanamunan valkuaista
  • 2 ½ dlhienoa sokeria
  • 2 tlperunajauhoja
  • 1 tlsitruunamehua
  • (koristeluun granaattiomenoita)

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

1. Piirrä leivinpaperille ympyrä esimerkiksi lautasen avulla. Lämmitä uuni 125 asteeseen.
2. Erottele kananmunan valkuaiset kuivaan, rasvattomaan kulhoon ja riko niiden rakenne.
3. Lisää puolet sokerista valkuaisten joukkoon vähitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten.
4. Sekoita loppu sokeri ja perunajauhot. Lisää ne valkuaisvaahtoon vähitellen, koko ajan vatkaten.
5. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista, paksua ja kovaa. Sekoita sitruunamehu seokseen.
6. Nostele ja levitä marenkivaahtoa leivinpaperille ympyrän sisälle. Voit tehdä lusikalla tai haarukalla kuvioita marengin pinnalle. Voit myös pursottaa marenkimassan pellille.
7. Kypsennä marenkia uunin alatasolla kolme tuntia. Näin marengista tulee rapean kovaa. Jos haluat sisältä pehmeää marenkia, kuivaa marenkia vain puolitoista tuntia. Tarjoa marenki hedelmien, marjojen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Granaattiomenan siemenistä saat kauniin ja maukkaan lisäkkeen, ja granaattiomenan mehulla värjäät kermavaahdon hemaisevan punaiseksi.

Näin onnistut

  • Kun erottelet valkuaiset, niiden joukkoon ei saa valua keltuaista. Jos keltuaista valahtaa valkuaisten joukkoon, imeytä se pois talouspaperilla.
  • Vatkaa valkuaisseosta niin kauan, että se pysyy kulhossa, jos käännät kulhon nurinpäin.
  • Mitä kauemmin kypsennät eli kuivaat marenkia, sitä kovempaa siitä tulee.

Katso myös nämä!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä