Maku

Mantelitaimen sitruuna-voikastikkeessa

20 min
0
0

Mantelitaimen sitruuna-voikastikkeessa

MU
0
0
Runsaassa voissa paistetut taimenfileet ryyditetään mantelilastuilla ja sitruunaisella kastikkeella.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kpltaimenfileetä (noin 1 kg)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlmantelilastuja
  • 1/2 0sitruunan mehu
  • 1 dlpersiljaa hienonnettuna
  • 1/3 tlsuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 min

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Huuhtele kalafileet nopeasti ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla.

Kaada jauhot lautaselle. Kääntele fileet jauhoissa ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.

Sulata puolet voista pannulla ja paista fileitä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä kalat vuokaan ja nosta uuniin noin 5 minuutiksi.

Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla niin, että ne ruskistuvat hieman. Siirrä lautaselle.

Ruskista loppu voi kevyesti pannulla. Lisää sitruunamehu, persilja ja suola. Kaada voiseos kalojen päälle, ripottele pinnalle mantelilastut ja tarjoa heti.

Vinkki!

Taimenen kanssa maistuu tuore maalais- tai ruisleipä. Juomaksi sopii kylmä olut tai kuiva riesling-valkoviini.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä