Maku

Manteliset marenkihyrrät

1 h 30 min
0
0

Manteliset marenkihyrrät

Manteliset marenkihyrrät vastaavat rapean ja makean himoon.
Teksti Riikka Kaila, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 tlkardemummaa
  • 150 gvoita
  • 2 kplkeltuaista

Marenki

  • 2 kplvalkuaista
  • 2 dlsokeria

Lisäksi

  • 1 dlmantelilastuja

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Nypi kuivat aineet ja voi kulhossa. Lisää keltuaiset. Työstä taikinaksi.

Kääri taikinapallo kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Kauli taikina leivinpaperin päällä, jauhoja käyttäen ohueksi levyksi (40 x 25 cm). Jos taikina on tarttuvaista, kauli kelmun läpi.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.

Levitä marenki taikinalevyn päälle. Rullaa levy kääretortun tapaan pitkältä sivulta napakaksi kääröksi leivinpaperin avulla.

Pakasta taikinarullaa 15–20 minuuttia.

Leikkaa hieman kohmettunut taikinapötkö noin 1 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle mantelilastuja.

Paista mantelisia marenkihyrriä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

* Säilytä manteliset marenkihyrrät kuivassa ja tiiviissä purkissa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä