Maku

Manteliset lanttu-kermaperunat

1 h 50 min
5
0

Manteliset lanttu-kermaperunat

GL
KA
MU
0
5
Teksti Annika Elomaa, Matleena Lahti
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 gperunaa
  • 500 glanttua
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 tlsuolaa
  • 1 dlmantelilastuja
  • 2 1/2 dlkuohukermaa

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuori ja viipaloi perunat sekä lanttu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Nosta voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunoita, lanttua, suolaa, valkosipulia ja osa mantelilastuista. Kaada päälle kerma ja ripottele pintaan mantelilastuja.

Paista mantelista lanttu-kermaperunavuokaa 200 asteessa tunnin ajan. Laske lämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä puoli tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa.
Tarjoa manteliset lanttu-kermaperunat täytettyjen salvia-pekonipossujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä