Maku

Manteliset kala-fenkolinyytit

30 min
GL
MU
5
1

Grillaa kalaa kätevästi folionyytissä! Kalafilee saa nyyttiin seurakseen rapeita mantelilastuja, basilikaa, kirsikkatomaatteja, fenkolia ja parmesaania. Manteliset kala-fenkolinyytit ovat ihana grilliherkku!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gkuhaa (tai hauki-/ ahven-/ kampelafilettä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kplfenkolia
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 70 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 dltuoretta basilikaa
  • 1 dlmantelilastuja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Repäise alumiinifoliosta neljä arkkia.

Käsittele kalafileet halutessasi ruodottomiksi, leikkaa fileet pienemmiksi paloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Huuhtele ja leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit.

Nosta alumiinifoliolle ensin kalafilee. Annostele sen päälle fenkolia, tomaattia, juustoraastetta, revittyjä basilikanlehtiä ja mantelilastuja.

Kääri tiiviiksi paketeiksi.

Grillaa 15–20 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja juusto sulanut.

Tarjoa kalanyytit uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5