Maku

Mantelipesto

5 min
3
0

Mantelipesto

GL
KA
MU
0
3
Teksti Saara Törmä
Kuvat Elina Himanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 100 gtuoretta basilikaa
  • 50 gpersiljaa
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN

Mittaa kaikki ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa. Juustoa et välttämättä tarvitse, mutta se tuo pestoon lisää aromia.

•Voit kokeilla parmesaanin sijaan myös jotakin muuta voimakasta juustoa, esimerkiksi mustaleimaista emmentalia.

Vinkki!

Kotitekoinen pesto on hyvää leivän päällä, keittojen höysteenä, pastan kanssa ja esimerkiksi pizzan kastikkeena. Se valmistuu käden käänteessä ja säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä