Maku

Mantelipalat – rouskuvat mantelit ja päälle valutettu kinuskikastike tekevät mehevistä herkuista täydelliset

50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
Mantelipalojen taikina sekoitetaan näppärästi blenderissä, minkä jälkeen se paistetaan vuoassa kosteaksi kakuksi. Hyviä uutisia myös vegaaneille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville: ohje on paitsi munaton ja maidoton myös helposti muokattavissa gluteenittomaksi käyttämällä gluteenittomia kaurajauhoja ja mantelimaitoa tai gluteenitonta kauramaitoa.
VE
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (8 annosta)

  • 1kypsä banaani
  • 2 dlmantelivoita
  • 1 dlkookossokeria
  • 1 dlkaurajauhoja
  • ½ dlmanteli- tai kaurajuomaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ dlvaniljajauhetta
  • ¼ tl suolaa

Vegaaninen kinuskikastike

  • ½ dlkookosöljyä
  • ½ dlvaahterasiirappia
  • 2 rklmantelivoita
  • ½ tlsuolaa

Pinnalle

  • ½ dlkuorellisia manteleita rouhittuna
Tulosta

Vegaaniset mantelipalat leivotaan näin:

  1. Mittaa kaikki kakun aineet monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Sekoita aineet kuohkeaksi taikinaksi.
  2. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm × 20 cm). Rouhi mantelit ja ripottele ne kakun pinnalle.
  3. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  4. Sulata kookosöljy. Lisää siirappi ja mantelivoi. Vatkaa seosta, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Mausta ripauksella suolaa.
  5. Valuta kinuski mantelikakkun päälle, koristele rouhituilla manteleilla ja leikkaa neliöiksi.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »