Mantelipalat – rouskuvat mantelit ja päälle valutettu kinuskikastike tekevät mehevistä herkuista täydelliset
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minMantelipalojen taikina sekoitetaan näppärästi blenderissä, minkä jälkeen se paistetaan vuoassa kosteaksi kakuksi. Hyviä uutisia myös vegaaneille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville: ohje on paitsi munaton ja maidoton myös helposti muokattavissa gluteenittomaksi käyttämällä gluteenittomia kaurajauhoja ja mantelimaitoa tai gluteenitonta kauramaitoa.
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.3.2020

Mantelipalat – rouskuvat mantelit ja päälle valutettu kinuskikastike tekevät mehevistä herkuista täydelliset
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1kypsä banaani
- 2 dlmantelivoita
- 1 dlkookossokeria
- 1 dlkaurajauhoja
- ½ dlmanteli- tai kaurajuomaa
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ dlvaniljajauhetta
- ¼ tl suolaa
Vegaaninen kinuskikastike
- ½ dlkookosöljyä
- ½ dlvaahterasiirappia
- 2 rklmantelivoita
- ½ tlsuolaa
Pinnalle
- ½ dlkuorellisia manteleita rouhittuna
Vegaaniset mantelipalat leivotaan näin:
- Mittaa kaikki kakun aineet monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Sekoita aineet kuohkeaksi taikinaksi.
- Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm × 20 cm). Rouhi mantelit ja ripottele ne kakun pinnalle.
- Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
- Sulata kookosöljy. Lisää siirappi ja mantelivoi. Vatkaa seosta, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Mausta ripauksella suolaa.
- Valuta kinuski mantelikakkun päälle, koristele rouhituilla manteleilla ja leikkaa neliöiksi.

Vegaaninen porkkanakakku – mehevä yhdistelmä porkkanaa, pähkinöitä ja runsasta kuorrutusta
Kotivinkki

Mokkapalat tattarijauhoista – kurkkaa resepti, jolla valmistat mokkikset gluteenittomasti
Maku

Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!
Maku

Lakritsi-nektariinigaletet – vegaaninen herkku valmistuu ilman piirakkavuokaa
Maku

Vaaleat mokkapalat – herkullinen vaihtoehto perinteisille mokkapaloille
Maku

Kirsikkapullat – vegaaniset herkut paistuvat kätevästi muffinipellillä
Maku

Salted caramel -mokkapalat – klassikkoleivonnaisen pähkinäisempi pikkuserkku
Maku

Gluteeniton ja vegaaninen suklaapavlova
Kotivinkki