Kotivinkki

Mantelinen raparperimurupiirakka

1 h 10 min
0
0

Mantelinen raparperimurupiirakka

Raparperimurupiirakka koostuu kolmesta osasta: mantelimassapohjasta, raparperitäytteestä ja piirakan päälle levitettävästä muruseoksesta. Maku maksaa vaivan!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (10–15 annosta)

Pohja

  • 450 gmantelimassaa
  • 5kananmunaa
  • 2 tlinkivääriä

Täyte

  • 12–13 dlraparperia
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklvaniljasokeria
  • 2 rklperunajauhoja

Murupinta

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 50 gmantelilastuja
  • 1 dlsokeria
  • 150 gjääkaappikylmää voita

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

1. Yhdistä mantelimassa, munat ja inkivääri tasaiseksi taikinaksi monitoimikoneen teholeikkurilla tai sähkövatkaimella.

2. Kaada ja tasoita taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

3. Pese ja leikkaa raparperit ohuiks­i viipaleiksi. Lisää raparperien joukkoon sokerit ja perunajauhot. Levitä ne esipaistetulle pohjalle.

4. Valmista muruseos. Yhdistä vehnäjauhot, mantelilastut­, sokeri ja paloiteltu voi muru­maiseksi ­seokseksi käsin nyppimällä tai monitoimi­koneen teholeikkurissa. Levitä muruseos raparperien päälle.

5. Paista raparperimurupiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Suosittelemme myös näitä

Ranskalainen raparperipiirakka

Kinuski-raparperipiirakka

Vanilja-raparperikermakakku

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä