Maku

Mantelinen puolukkapiirakka

1 h 15 min
5
0

Mantelinen puolukkapiirakka

Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 150 gmantelimassaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 3 kplmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3 dlpuolukoita

Koristeluun

  • 2 rkltomusokeria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Sekoita pohjan ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi joko koneella tai käsin. Painele taikina voidellun (Ø 24 cm ) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin viilenemään.

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja esipaista pohja kullanruskeaksi noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte.

Vatkaa täytteen munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon rahka, mantelijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä hiukan survotut puolukat.

Kaada täyte pohjalle ja paista 45–60 minuuttia, kunnes puolukkapiirakka on kypsä. Koristele jäähtynyt mantelinen puolukkapiirakka tomusokerilla.

•Lisää puolukkatäytteeseen halutessasi pari karvasmantelitippaa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä