Maku

Mantelinen mustikkapiirakka

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
4.2
0


Ainekset (8 palaa)

Mantelipohja

  • 150 gmantelimassaa
  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 3 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1/4 dlsitruunamehua
  • 3 dlmustikoita
Tulosta

Raasta mustikkapiirakan mantelimassa tai murustele se sormin. Sekoita pehmeä rasva manteli­massaan ja ripottele joukkoon suola. Sekoita jauhot taikinaan. Taputtele mantelitaikina jauhotetuilla sormilla piirakkavuokaan (Ø 27 cm). Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos munasokerivaahtoon. Sekoita vaahtoon rahka. Mausta täyte sitruunamehulla. Kääntele mustikat mukaan varovasti. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Jatka mantelisen mustikkapiirakan paistamista puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä. •Mantelisen mustikkapiirakan maku paranee päivien myötä. Voit myös pakastaa leivonnaisen annospaloina.

MITÄ PIDIT?
4.2
Kommentoi »