4(7)
Mantelinen mustikkapiirakka
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
14.9.2010
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 palaa
Mantelipohja
150 gmantelimassaa
125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1/2 tlsuolaa
2 1/2 dlvehnäjauhoja
Täyte
3 kplmunaa
1 dlsokeria
3/4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
250 gmaitorahkaa
1/4 dlsitruunamehua
3 dlmustikoita

Mantelinen mustikkapiirakka – ohje:

  1. Raasta mustikkapiirakan mantelimassa tai murustele se sormin. Sekoita pehmeä rasva manteli­massaan ja ripottele joukkoon suola.
  2. Sekoita jauhot taikinaan. Taputtele mantelitaikina jauhotetuilla sormilla piirakkavuokaan (Ø 27 cm). Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 8 minuuttia.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos munasokerivaahtoon. Sekoita vaahtoon rahka. Mausta täyte sitruunamehulla. Kääntele mustikat mukaan varovasti.
  4. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Jatka mantelisen mustikkapiirakan paistamista puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä.

Vinkit!

  • Mantelisen mustikkapiirakan maku paranee päivien myötä. Voit myös pakastaa leivonnaisen annospaloina.
  • Katso myös suosittu mustikkapiirakkareseptimme, jonka täytteessä on mehevien marjojen lisäksi ranskankermaa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.