Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Mantelinen mustikkapiirakka

1 h
4.2
0
Tulosta
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (8 palaa)

Mantelipohja

  • 150 gmantelimassaa
  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 3 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1/4 dlsitruunamehua
  • 3 dlmustikoita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Raasta mustikkapiirakan mantelimassa tai murustele se sormin. Sekoita pehmeä rasva manteli­massaan ja ripottele joukkoon suola. Sekoita jauhot taikinaan. Taputtele mantelitaikina jauhotetuilla sormilla piirakkavuokaan (Ø 27 cm). Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos munasokerivaahtoon. Sekoita vaahtoon rahka. Mausta täyte sitruunamehulla. Kääntele mustikat mukaan varovasti. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Jatka mantelisen mustikkapiirakan paistamista puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä. •Mantelisen mustikkapiirakan maku paranee päivien myötä. Voit myös pakastaa leivonnaisen annospaloina.

MITÄ PIDIT?
4.2