Maku

Mantelinen kasvispatee

1 h 20 min
0
1

Mantelinen kasvispatee

Teksti Helena Saine-Laitinen, Saara Törmä
Kuvat Elina Himanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 viipaletta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kpllehtiselleriä
  • 50 gvoita
  • 170 gtuoreita herkkusieniä
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlruokakermaa
  • 250 gmantelijauhetta
  • 2 kplmunaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlmeiramia
  • 1/2 tltimjamia
  • 25 gvaaleaa leipää (muruina)
  • 2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Silppua sipuli ja sellerinvarret hienoksi. Sulata voi kattilassa. Lisää vihannekset ja hauduta niitä 10 minuuttia.

Silppua sienet ja lisää ne kattilaan. Kypsennä vielä 5 minuuttia. Ripottele päälle vehnäjauhot, kääntele hetki ja lisää sitten kerma. Sekoittele, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä, kaada seos monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi. (Voit käyttää myös sauvasekoittajaa.)

Lisää seokseen mantelijauhe, munat, sitruunamehu sekä yrtit. Lisää leivänmuruja, jotta saat koostumuksesta tukevamman. Mausta seos lopuksi suolalla ja mustapippurilla sekä muskotilla.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Lusikoi seos vuokaan, tasoita ja peitä foliolla.

Kypsennä pateeta noin tunnin ajan, kunnes se on kiinteää eikä tartu tikkuun. Ota 45 minuutin jälkeen folio pois, jotta pinta saa väriä.

Anna valmiin pateen jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin kumoat sen. Voit tarjota pateeta kuumana tai kylmänä.

•Mantelipatee on kiinnostava ja pehmeästi mantelinmakuinen tuttavuus. Valmista sitä kylmäksi tarjottavaksi noutopöytään tai herkkupalaksi muiden leikkeleiden seuraan. Lämpimänä ja vihannesten kanssa tarjottuna patee on kokonainen ateria.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä