Maku

Kahden kaalin salaatti – mantelivoin ja inkiväärin rikastama kastike nostaa rouskuvan salaatin uudelle tasolle

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Kahden kaalin salaatti rikastetaan manteleilla. Paahdetut mantelit tuovat salaattiin rapeutta ja kastikkeeseen lisätty mantelivoi täyteläisyyttä. Nappaa ihanasti rouskuvan salaatin resepti!
GL
VE
4.3
0
Julkaistu: 17.10.2022


Reseptin ainekset (4–6 annosta )

  • 400 gpunakaalia
  • 1 ps (200 g)lehtikaalia
  • 150 gkuorittuja manteleita

Kastike

  • ½ dloliiviöljyä
  • 1limen mehu
  • 1 rklmantelivoita tai -tahnaa
  • ½ tlinkivääriä raastettuna
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Mantelinen kahden kaalin salaatti – ohje:

  1. Leikkaa punakaali hyvin ohuiksi suikaleiksi monitoimikoneella, mandoliinilla, veitsellä tai juustohöylällä.
  2. Huuhtele lehtikaalit ja poista kovat lehtiruodit. Leikkaa lehtikaalit suikaleiksi. Laita lehtikaali kulhoon ja survo tai puristele sitä hieman, jotta se pehmenee ja tulee mehukkaammaksi. Lisää joukkoon punakaalisuikaleet.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa. Sekoita kastike kaalien joukkoon.
  4. Rouhi manteleita hieman pienemmiksi. Paahda niitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Kääntele mantelit salaatin joukkoon. Anna maustua ennen tarjoilua.

Vinkki!

Voit halutessasi pehmentää lehtikaaleja hieman paistamalla niitä hetken pannulla tilkassa oliiviöljyä.

Kommentoi »