Maku

Mantelimassakeksit

45 min
0
0

Mantelimassakeksit

GL
0
0
Gluteenittomien mantelimassakeksien taikina valmistuu pikaisesti ja pitää muotonsa paistettaessa. Testaa kolmea kivaa täytettä ja pakasta keksit juhlaa varten!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 400 gmantelimassaa
  • 1 kplvalkuaista
  • 1 tlluomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
  • tomusokeria (leivontaan)

Täyte 1

  • 5 rklvadelmahilloa (paistonkestävää)

Täyte 2

  • 12 kplmanteleita (kuorellisia)

Täyte 3

  • 12 kpltoffee-karkkia (Omar)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Notkista mantelimassa kulhossa sähkövatkaimella. Lisää valkuainen ja sitruunankuoriraaste ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.

Muotoile massasta tanko ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Pyörittele ne tomusokerin avulla palloiksi. Nosta pallot leivinpaperille uunipellille.

Paina jokaiseen pikkuleipään peukalolla kuoppa. Annostele kuoppaan joko hilloa, kokonainen manteli tai toffeenpala.

Paista 175-asteisen uunin keskitasossa 12–15 minuuttia tai kunnes pikkuleivät saavat kauniin värin. Jos haluat pakastaa keksit, pussita ne hyvin pakattuina. Nosta mantelimassakeksit jäisinä tarjolle, sillä ne sulavat tosi nopeasti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä