Kotivinkki

Mantelimarengit

19 h 20 min
0
0

Mantelimarengit

Hurmaavat pikku marengit maistuvat mantelilta.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 3valkuaista
  • 2 dltomusokeria
  • mantelijauhetta

Koristeluun

  • 12kokonaista hasselpähkinää

Tee näin

19 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN19 h

1. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
2. Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
3. Lisää sokeri pieninä erinä ja sen jälkeen mantelijauhe. Sekoita varovasti tasaiseksi.

4. Jaa taikinavaahto kahden lusikan avulla keoiksi leivinpaperoidulle pellille. Lisää jokaiseen nokareeseen kokonainen hasselpähkinä.
5. Paista marenkeja 125 asteessa uunin keskitasolla noin 60 minuuttia, kunnes marengit kovettuvat.
6. Laita uuni pois päältä ja jätä mantelimarengit uunin kuivumaan, mielellään yön yli. 

Katso myös nämä!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä