Kotivinkki

Mantelimarengit

19 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
19 h
Hurmaavat pikku marengit maistuvat mantelilta.
4
0
Julkaistu: 26.5.2015


Ainekset (12 annosta)

  • 3valkuaista
  • 2 dltomusokeria
  • mantelijauhetta

Koristeluun

  • 12kokonaista hasselpähkinää
Tulosta

1. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. 2. Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. 3. Lisää sokeri pieninä erinä ja sen jälkeen mantelijauhe. Sekoita varovasti tasaiseksi.

4. Jaa taikinavaahto kahden lusikan avulla keoiksi leivinpaperoidulle pellille. Lisää jokaiseen nokareeseen kokonainen hasselpähkinä. 5. Paista marenkeja 125 asteessa uunin keskitasolla noin 60 minuuttia, kunnes marengit kovettuvat. 6. Laita uuni pois päältä ja jätä mantelimarengit uunin kuivumaan, mielellään yön yli. 

Katso myös nämä!

Kommentoi »