Maku

Manteli-vadelmaohukaiset

40 min
0
0

Manteli-vadelmaohukaiset

Laskiaisen kunniaksi tein talvisista paksuista ohukaisista kerrassaan hykerryttävän ylelliset. Kuohkea taikina vatkataan mantelimassasta ja keltuaisista. Kermaviili ja mantelimaito antavat pehmeää täyteläisyyttä. Vehnäjauhojen lisäksi joukkoon ropsautetaan myös mantelijauhoja ja kardemummaa. Lopuksi sekaan käännellään jäiset vadelmat ja kuohkea valkuaisvaahto. Tästä eivät lettukestit enää totisesti parane! Kuva: Laura Riihelä
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 150 gmantelimassaa (pehmeää)
  • 2 kplmunaa
  • 200 gkermaviiliä
  • 1 1/2 dlmantelimaitoa (tai maitoa)
  • 50 gvoita sulatettuna
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 200 gpakastevadelmia (suomalaisia)

Paistamiseen

  • voita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Erottele kananmunankeltuaiset ja -valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Jätä vaahto odottamaan. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.

Vatkaa pehmeä ja murennettu mantelimassa ja keltuaiset kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi ja tasaiseksi. Lisää kermaviili, maito ja jäähtynyt voisula.

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, suola, kardemumma ja sokeri.

Yhdistä keltuais-kermaviili-mantelimassaseokseen kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kääntele taikinaan lopuksi kohmeiset vadelmat ja valkuaisvaahto, varovasti nostellen.

Kuumenna ohukaispannu ja voitele sen syvennykset voilla. Annostele kuhunkin syvennykseen hieman taikinaa. Taikina turpoaa paistamisen aikana, joten älä täytä syvennyksiä liikaa.

Paista keskilämmöllä 4-5 minuuttia puoli, kunnes pancaket kypsyvät ja saavat kauniin värin. Varo paistamasta liian kovalla lämmöllä, koska silloin pinta tummuu mutta pannarit jäävät sisältä raaoiksi.

Pidä valmiit pancaket lämpiminä lautasella, alumiinifolion alla.

Tarjoa tomusokerilla huurrettuina tai kermavaahdon ja hillon kera.

Vinkki!

Malta kypsentää ohukaiset keskilämmöllä, jotta ne ehtivät kypsyä myös sisältä. Käännä ohukaiset, kun niiden pinnalle ilmestyy pieniä ilmareikiä. Sekoita taikinaa välillä, jotta raskaat sattumat eivät valu kulhon pohjalle. Käytä paistamisessa reilusti voita, jotta ohukaiset eivät tartu kiinni pannuun.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä