Kotivinkki

Manteli-rahkakakku ja punainen kesähillo

1 h 45 min
0
0

Manteli-rahkakakku ja punainen kesähillo

Kesytä kirpeät puutarhamarjat kookoksella ja keitä hilloksi. Punainen kesähillo on loistava pari mantelipohjaiselle rahkakakulle. Manteli-rahkakakku kätkee sisälleen hilloyllätyksen.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-12 annosta)

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 2½ dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 1 dlpunaista kesähilloa tai muuta marjahilloa
  • 1 rklmaissi- tai ohratärkkelysjauhoja
  • 500 gmaitorahkaa (ei pehmeää)
  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 1sitruunan kuori
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 2kananmunaa
  • 1½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Punainen kesähillo

  • 1 kgpunaherukoita ja/tai karviaisia
  • 2 dlkookosmaitoa
  • 2kanelitankoa
  • 500 ghillosokeria

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile palloksi ja siirrä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

2. Pingota irtopohjavuoan pohjalle, pohjan ja reunojen väliin, leivinpaperi. Voitele reunat voilla tai margariinilla.

3. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi jauhojen avulla.

4. Sekoita tärkkelysjauhot hillon joukkoon. Levitä hillo pohjan päälle.

5. Yhdistä kulhossa rahka, kerma, hyvin pestyn sitruunan kuori raastettuna, sitruunan mehu, kananmunat ja sokerit. Kaada täyte hillon päälle vuokaan.

6. Paista kakkua 175-asteisen tasalämpöisen (ei kiertoilma-) uunin alatasolla 1 t 15 min. Tarjoa täytteenä olevan hillon kanssa.

Punainen kesähillo

1. Puhdista marjat ja keitä niitä kookosmaidon ja kanelitankojen kanssa 5–10 minuuttia. Paksukuoriset karviaiset tarvitsevat hieman pidemmän keittoajan.

2. Soseuta marjat halutessasi sauvasekoittimella tai metallisiivilän läpi kauhan kuperalla puolella survoen.

3. Kaada sose ja kanelitangot takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Kun seos pulpahtaa, laske lämpöä ja keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Poista kanelitangot.

4. Kaada hillo puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin piripintaan. (Purkit voi pestä ja kuumentaa astianpesukoneen kuumimmalla ohjelmalla tai vain tiskata hyvin ja kuumentaa 100-asteisessa uunissa.) Sulje purkit pestyillä kansilla heti.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä