Manteli-mustikkapiirakka

40 min
3.8
0

Manteli-mustikkapiirakka

Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 150 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 5 dlmustikoita

Pinnalle

  • 75 gmantelimassaa
  • 75 gvoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 3/4 dlvehnäjauhoja

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Vaahdota mustikkapiirakkataikinan pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina voidellulle piirakkavuoalle (Ø 26 cm) ja ripottele mustikat taikinan pinnalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alaosassa 15 minuuttia.

Leikkaa mantelimassa pieniksi paloiksi ja voi kuutioiksi. Sekoita kulhossa mantelimassa, voi, sokeri ja jauhot  sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.

Ota mustikkapiirakka uunista ja ripottele piirakan pintaan mantelimassataikinaa pieninä nokareina. Taikina tarttuu helposti sormiin, mutta ole kärsivällinen.

Paista manteli-mustikkapiirakka kypsäksi uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

Vinkki!

Jos käytät piirakassa pakastemarjoja, on paistoaika hieman pidempi marjoista irtoavan nesteen takia. Pari lusikallista perunajauhoja pakastemarjojen pinnalle ripoteltuna sitoo sopivasti marjoista irtoavaa nestettä.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä