Manteli-muscovadokeksit

2 h 20 min
3.7
1

Manteli-muscovadokeksit

Manteli-muscovadokekseissä maistuvat karamellinen muscovadosokeri sekä jouluiset mausteet. Ihanat keksit herkutellaan mausteisen glögijuoman kanssa!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlmuscovadosokeria
  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 1 kplmunaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlmantelilastuja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlneilikkaa

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Mittaa kattilaan voi, sokeri ja siirappi. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes voi sulaa ja sokeri liukenee.

Nosta kattila pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon muna.

Yhdistä jauhoihin mantelilastut, leivinjauhe, kaneli ja neilikka.

Yhdistä voi-siirappiseos ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

Nosta taikina lusikalla kahdelle leivinpaperille. Muotoile taikina paperin avulla neliskanttisiksi tangoiksi.

Siirrä leivinpaperiin käärityt taikinatangot jääkaappiin pariksi tunniksi.

Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä ohuita viipaleita ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista manteli-muscovadokeksejä 175-asteisessa uunissa keskitasolla 12–15 minuuttia.

Jäähdytä manteli-muscovadokeksit ritilällä.

Säilytä manteli-muscovadokeksit kannellisessa rasiassa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä