Maku

Manteli-limettiahvenet

1 h 30 min
5
0

Manteli-limettiahvenet

GL
MU
0
5
Rapeaksi paahtuva manteli-voikuorrutus suojaa ahvenfileet kuivumiselta ja kruunaa mehevän kalayllätyksen. Raikasta ja hyvää!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gahvenia (pakastefileitä, esim. Pirkka)
  • 1/2 dllimettimehua
  • 3/4 tlsuolaa

Kuorrutus

  • 30 gvoita (pehmeää)
  • 75 gmantelirouhetta
  • 1-2 tllimetinkuoriraastetta
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Valmista manteli-limettiahvenet näin:

Jos käytät pakastefileitä, sulata ne huoneenlämmössä (noin 1 t) tai hitaasti jääkaapissa. Valuta ahvenet ja taputtele ne talouspaperilla.

Levitä ahvenfileet uunivuokaan. Mausta ahvenet limetinmehulla ja suolalla.

Sekoita pehmeä voi, mantelirouhe, limetinkuoriraaste, tilli ja suola keskenään. Levitä kuorrutus kalafileiden päälle. Laita hälytyskello päälle, kun panet kalat uuniin, ahventen kypsennys on minuuttipeliä. Paista 210-asteisessa uunissa noin 18 minuuttia. Tarkista fileiden kypsyys ja jatka kypsennystä tarvittaessa.

Tarjoa manteli-limettiahvenet kalaliemessä keitetyn fenkolin ja perunamuusin kanssa. 

Vinkki!

Pakasteahvenfileet ovat tuoreita fileitä edullisempia ja sopivat hyvin tähän ruokaan. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä