Manteli-appelsiinikeksit

1 h 15 min
5
0

Manteli-appelsiinikeksit

Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 1 kplappelsiinia
  • 1 1/2 dlmantelirouhetta
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 75 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplvalkuaista
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlgrahamjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Voiteluun

  • 1 kplkeltuaista

Koristeluun

  • 1/2 dlmantelirouhetta

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Pese appelsiini huolellisesti. Raasta siitä 2 teelusikallista oranssia kuorta, mutta varo raastamasta valkoista, kitkerää osaa. Purista appelsiinista mehu ja mittaa sitä taikinaa varten desi.

Sekoita raastettu appelsiininkuori, appelsiinimehu, mantelirouhe ja kerma keskenään. Kuumenna seos mikrossa tai liedellä höyryävän kuumaksi ja nosta se sitten jäähtymään.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää valkuainen. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja lisää ne voi-sokerivaahtoon vuorotellen jäähtyneen manteliseoksen kanssa.

Muotoile taikinasta pötkö, ripota pötkölle jauhoja ja kääri se kelmuun. Nosta pakastimeen puoleksi tunniksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa pötkö 20 osaan ja nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele keltuaisella ja koristele keksit mantelirouheella. Paista noin 15 minuuttia ja säilytä valmiita manteli-appelsiinipikkuleipiä rasiassa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä