Kotivinkki

Mansikkaviineripitko

0
0

Mansikkaviineripitko

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 400 gvalmiiksi kaulittua voitaikinaa pakasteesta
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • kuivattuja herneitä paistamiseen

Täyte ja Päälle:

  • 250 grahkaa
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 dlmansikoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Voitele vuoka ja asettele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita taikinan keskikohdan päälle sopiva pala leivinpaperia ja herneet leivinpaperin päälle.

2. Paista pohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ota herneet pois ja paista pohjaa vielä muutama minuutti.

3. Jäähdytä pohja. Sekoita rahkaan sitruunamehu ja sokerit. Levitä rahkatäyte pohjalle. Viipaloi mansikat ja asettele ne täytteen päälle.

Vinkki!

Vinkki: Käytä kuivattuja herneitä pohjan paistamiseen, jos haluat, että sen keskelle jää tilaa täytteelle. Herneiden peittämä kohta ei kohoa liikaa paistamisen aikana.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä